• Ruim 30 jaar ervaring
  • Gratis verzending vanaf 100,-
  • Voor 16:00 uur besteld, morgen in huis

Metaalbewerking

Ons assortiment bevat verschillende soorten gereedschap voor het bewerken en zagen van metaal. Van cirkelzagen tot boren tot snij- en koelvloeistoffen. Ons assortiment bevat uitsluiten gereedschap waarmee u verspanende processen kunt uitvoeren op metaal, zoals frezen, slijpen en zagen.

Lees meer

Metaalbewerking

Metaalbewerking kan op verschillende manieren, gecategoriseerd in verspanende processen, niet-verspanende processen en verbindingsprocessen. In ons assortiment is metaal gereedschap te vinden waarmee u verspanende processen kunt uitvoeren. Dit houdt in dat u metaal gaat bewerken waarbij delen van metaal worden weggenomen en waarbij afval ontstaat wat spanen wordt genoemd. Bij verspanen bewerkt u het metaal dus zo naar uw wens, waarbij het metaal in massa afneemt.

Metaal bewerken

Metaalbewerking kan op verschillende manieren. U kunt metaal bewerken door een stukken af te zagen, maar u kunt ook in metaal boren. Als u metaal gaat bewerken geef dan het gereedschap de kans om het metaal te bewerken. Metaal is anders van structuur dan hout, dus het zal het gereedschap meer tijd kosten om zijn weg te vinden door het metaal in plaats van door het hout. Een beetje druk mag u uitoefenen, maar het gereedschap zoals de zaag moet het werk doen. Wij adviseren ook altijd om oogbescherming te dragen tijdens het bewerken van metaal. Wij adviseren ook altijd om de juiste snij- en koelvloeistoffen in huis te hebben, om het zo makkelijk en veilig als mogelijk voor u te maken om metaal te bewerken. Daarnaast gaat uw gereedschap ook langer mee als u dit op de juiste manier gebruikt en koelt. Ook krijgt u op deze manier het mooiste resultaat.

Metaal zagen

Afhankelijk van wat voor soort metaal u wilt zagen hebben wij de juiste zagen. Over het algemeen zijn HSS (snelstaal) zaagbladen geschikt voor het bewerken van verschillende metalen, rvs en aluminium. Daarom adviseren wij deze vaak bij het zagen van metaal. Wilt u bijvoorbeeld dun metaal zagen dan adviseren wij het gebruik van een HSS zaagblad. Gaat u middeldik metaal zagen dan adviseren wij een HSS zaagblad met grovere tanden zodat deze zich goed door het metaal kunnen werken. Voor dik metaal een HSS zaagblad met grove tanden en/of een brede golf zodat het metaal wat u wegzaagt gemakkelijk af kan worden gevoerd. Daarnaast hebben we ook cirkelzaagbladen speciaal voor aluminium en zaagbladen voor sandwichpanelen en dunwandig metaal. Zo kunt u sandwichpanelen en dunwandig metaal veilig en gemakkelijk afkorten.