• Ruim 30 jaar ervaring
  • Gratis verzending vanaf 100,-
  • Voor 16:00 uur besteld, morgen in huis

Houtbewerking

Een van de meest te bewerken materialen is hout. Van balken tot constructieplaten, voor iedere soort houtbewerking hebben wij het juiste gereedschap. Ons assortiment bevat een ruim aanbod aan gereedschap voor houtbewerking. Zowel cirkelzagen als frezen, boren en meer gereedschap om hout te bewerken. In deze categorie vindt u al onze houtbewerkingsgereedschappen.

Lees meer

Van zagen tot boren en de toebehoren voor het houtbewerkingsgereedschap. Hout is op twee manieren te zagen:

  • Schulpen, op deze manier zaagt u met de vezel mee;
  • Afkorten, op deze manier zaagt u dwars op de vezel.

Houtbewerking

Afhankelijk van het houtsoort is er speciaal gereedschap om het hout te bewerken, zo dient de tand van het houtbewerkingsgereedschap voor schulpen een krul te maken om in de lengterichting van het hout te kunnen bewegen. Bij het afkorten breekt u de vezel met het gereedschap, dus de tand hangt als het waren iets naar voren. Deze tand heeft een negatieve spanhoek. Afhankelijk van hoe fijn u het hout dient te zagen kiest u voor de hoeveelheid tanden. Hoe meer tanden, hoe fijner u het hout kunt bewerken. Wij hebben verschillende soorten cirkelzagen en andere zagen zoals gatzagen en reciprozagen waarmee u hout op de juiste manier kunt bewerken.

Houtbewerkingsgereedschap

Door machinaal hout te bewerken kunt u snel en makkelijk door het te bewerken materiaal heen gaan of gevormd worden door bijvoorbeeld te frezen. Elektrische houtbewerkingsgereedschap maakt het werk lichter en op deze manier heeft u weer andere manieren voor houtbewerking. Zo bevat ons assortiment ook kettingzagen, hiermee kunt u hout snel in grove stukken opdelen, maar met kettingzagen kunt ook fijn zagen.

Hout bewerken

Ons assortiment bevat enorm veel gereedschap voor houtbewerking. Het belangrijkste is dat u het juiste gereedschap heeft voor de klus die u wilt gaan uitvoeren. Het draait bij houtbewerking niet om de hoeveelheid gereedschap u heeft, maar om de vaardigheden met betrekking tot het gereedschap en de uit te voeren werkzaamheden. Wilt u hout zagen dan hebben we hier verschillende cirkelzagen voor om te schulpen en af te korten, wilt u liever hout in een mooie vorm zagen dan is een decoupeerzaag de juiste zag voor u. Een decoupeerzaag kan bochten en vormen maken die een cirkel- en handzaag niet kan. En voor het boren hebben we uiteraard verschillende houtboren en gatzagen. Wilt u gleuven maken in het hout? Gebruik dan een frees.

Kortom wij hebben al het gereedschap in ons assortiment voor houtbewerking. Twijfelt u nu over wat u het beste kun gebruiken of heeft u specifieke wensen, neem dan contact met ons op en wij helpen u graag verder.